THERMAIKOS - GREECE / ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ....

Θερμαϊκός κόλπος

Thessaloniki Salonica saloniki Θεσσαλονίκη meteo - ο καιρός εικόνες - pictures

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με αφορμή το άρθρο για το φυσικό  αέριο.

Σαφώς το φυσικό  αέριο είναι  καλύτερο από πλευράς μόλυνσης του αέρα, απ' ότι το πετρέλαιο. Δεν είναι  όμως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Και το φυσικό αέριο κάποια στιγμή θα τελειώσει. Προσωπικά του έχω και έναν σεβασμό...
 Θεωρώ, πως μεγαλύτερη χάρη κάνουμε στο περιβάλλον και άρα και στον εαυτό μας, εάν χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την θέρμανση σε συνδυασμό με μια πολύ καλή μόνωση του κτηρίου. Η μόνωση μπορεί να μας γλιτώσει από  τα μισά έξοδα.Αν δεν έχουμε απώλειες από την τοιχοποιία, τα κουφώματα και τα τζάμια σε συνδυασμό και με κάποια παράθυρα που επιτρέπουν στον ήλιο να θερμάνει τον χώρο εντελώς δωρεάν και οικολογικά, μπορούμε να συνδυάσουμε και έναν καυστήρα για πέλλετς και να έχουμε μια από τις καλύτερες λύσεις.
  Το ιδανικό βέβαια θα ήταν όλα  τα σπίτια να ήταν κατασκευασμένα με οικολογικά υλικά, σωστά προσανατολισμένα και με την σωστή αρχιτεκτονική ούτως ώστε να μην απαιτούνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας ούτε για την θέρμανση ούτε για την ψύξη.  Αυτό για όσους σκέφτονται να χτίσουν - για τους υπόλοιπους υπάρχουν πολλοί τρόποι βελτίωσης και δεν είναι πάντα πανάκριβοι, θέλει ψάξιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου